Konoplja-najčešća pitanja

Šta je to industrijska konoplja?
To je jednogodišnja biljka iz roda skrivenosemenica ( lat. Cannabis Sativa ). Postoje hiljadu načina na koje čovek može iskoristiti ovu biljku u njegovu korist počev od semena, stabiljke, cveća i ulja koja se dobiju od nje. Konoplja se koristi za papir, textil, ishranu, ličnu higijenu, izradu grđevinskih materijala…Može se gajiti sa malo ili bez dodatka đubriva ali što je jako bitno bez upotrebe pesticida i herbicida. Od konoplje kao odeće do konoplje kao hrane sa pravom možemo reći da je konoplja biljka budućnosti koja je eco friendly, – štiti i čuva prirodu u svakom smislu !

 

 

Koje su nutritivne prednosti konoplje?


Konopljino ulje i seme su dva najbolja izvora esencijalnih masnih kiselina, koje su od vitalnog značaja za održavanje imunog sistema u organizmu. Seme konoplje je najkompletniji prirodni izvor proteina. Mnogi naučnici i naučna istraživanja su potvrdila da nutritivna svojstva semena i ulja konoplje imaju veliki potencijal u lečenju mnogih savremenih bolesti. Konopljino ulje je jedino ulje koje prodire u sve nivo-e kože.

images

 

Šta znači THC?


To je skraćenica za delta-9-tetrahidrokanabinola, koji je glavni psihoaktivan sastojak kod marihuane.

 

 

Da li možete postati “high” odnosno možete li se “uduvati” od industrijske konoplje?


Apsolutno NE. Jedino što možete je, da dobijete veliku glavobolju. Sa THC-om do 0,3% , za razliku od 10% i više procenta kod marihuane.

 

 

Koja je razlika između industrijske konoplje i marihuane (indijske konoplje)?


Industrijska konoplja i marihuana (indijska konoplja) pripadaju istoj vrsti. Razlika između ove dve je sorta ili seme iz koje je izrasla. Industrijska konoplja ima maximalni sadržaj THC-a do 0,3% za razliku od indijske konoplje tzv. marihuane koja sadržaji THC oko 20%. Što nas dovodi do zaključka da je glavna razlika u sadržaju psihoaktivne supstance THC-a. Indijska konoplja(marihuana) ima veoma visok nivo THC-a.

Izvor:http://www.svetkonoplje.com/

Pridružite nam se na:

 fb

Оставите одговор