Kako sagraditi održiv objekat (foto)

Kako sagraditi održiv objekat (foto)

Interesovanje za zelenu tj. održivu gradnju tokom poslednjih godina veoma brzo raste. Razlozi za to su mnogobrojni, ali neki od najvažnijih jesu proširenje svesti o šteti koju su ljudske aktivnosti nanele prirodi, potreba za zdravijim uslovima enterijera, kao i za finansijskim i energetskim uštedama.

Kako sagraditi održiv objekat

Mnogi internet portali daju savete kako poboljšati ekološke karakteristike doma, kako napraviti održivu kuću ili zgradu, kako smanjiti negativan uticaj na životnu sredinu i smanjiti svakodnevne troškove održavanja i korišćenja, pa je trenutno gotovo nemoguće istražiti ovu temu i naći kvalitetne savete bez dugog lutanja i višesatne pretrage.

Kako sagraditi održiv objekat

Kako bismo vam pomogli i obezbedili znanje iz celog sveta na srpskom jeziku, sakupili smo neke od najboljih ilustracija na kojima su, uz pomoć crteža i tekstualnih opisa, date jasne instrukcije za sve one koji žele da grade održivo ili da učine već izgrađenu kuću održivijom, pogodnijom i povoljnijom za stanovanje.

Kako sagraditi održiv objekat

Pored informativnih fotografija, na našem portalu se nalaze i opisi održivih materijala, onih koji nisu štetni ili imaju minimalan uticaj na životnu sredinu, stvaraju zanemarivo male količine otpada, njihova proizvodnja ne zahteva upotrebu toksičnih materija, a sa druge strane utiču povoljno na ljude koji borave u građevini u kojoj su upotrebljeni.

Autor: master ing. Adela Kondić

Izvor http://www.ekokuce.com/

Оставите одговор