Recept za med od maslačka

мед-од-маслачка

 

Потребно је:

  • 380  цветова маслачка
  • 4 л  вода
  • лимуна
  • 4 кг  шећера

 

Припрема

 

Лимун исећи на колутове и кувати са цветовима и водом једеан ИПО седео. Потом процедити ИУ да додати сецер и кувати јос 20 минута или до жељене Густине. Од Ове количине испадне 3-4 тегле.

 

Савет

 

Мед од маслачка, се употребљава за Лечење инфекција, вируса, отеклина, задрзавање воде у организму. Маслачак стимулише проток жучи и има благи диуретицки ефекат, прочишћава мокраћне путеве годишње има благотворно дејство на бешику и бубреге, за детоксикасију јетре посебно код употребе синтетицких лекова. Смањује Ниво холестерола у крви, подстиче апетит и варење хране.

Извор: бакинирецепти.нет

 

Упозорење

Од нежељених дејстава производа на бази корена маслачка и биљке, Највећи Значај Имају алергијске Реакције Које Нису Ретке. Један се испољити Могу Као копривњача, контактни дерматитис па ЦАК И Као анафилакса. Маслачак се не препоручује нарочито онима Који Су алергични на полен Амброзије, Због Учинак укрштене Реакције. Некада употреба препарата и Чаја на бази маслачка Може да доведе уради стомачних проблема Јер ствара киселост у организму Због стимулаторног деловања на сокове за варење.

Уочено је такође да истовремена Примена маслачка са Неким лековима Као Што је антибиотик ЦИПРОФЛОКСАЦИН смањује његово дејство Лековито.

Извор: новости.рс

 

0 thoughts on “Recept za med od maslačka

Оставите одговор