NOVA ZABAVA ZA VIKEND-BAŠTOVANE. PRIMER IZ NEMAČKE

urbana bašta

U Nemačkoj odnedavno postoji

urbana bašta

vrlo zanimljiv koncept uzgajanja povrća i cveća. Kompanija „Meine Ernte“ (Moja žetva) svim zainteresovanim nudi opciju da uz određenu novčanu nadoknadu koriste bašte koje se nalaze u blizini velikih gradova. Cilj projekta je da ljubitelji uživaju u prirodi uzgajajući povrće i cveće kako bi se oslobodili stresa prouzrokovanog životom u gradovima.

Ovaj projekat će okupiti na jednom mestu ljude koji dele istu strast – koji uživaju u prirodi i zelenom okruženju. Kompanija zainteresovanima nudi na upotrebu bašte u kojima je zasađeno čak 20 različitih vrsta biljaka, u zavisnosti od toga koje povrće „hobi-baštovan“ izabere. Potrebno je da korisnik izdvoji oko dva sata nedeljno i stara se o biljkama – najčešće je to vikendom. Nagrada je ne samo rekreacija u prirodi, već i uživanje u plodovima rada nekoliko meseci kasnije.

Svi koji vole uzgajanje biljaka i baštovanstvo, nesumnjivo će se opustiti tokom ovakvog boravka u bašti. Ne moraju da brinu o biljkama svakodnevno, a mogu i da razviju svoj hobi, kao i da provedu neko vreme sa svojom decom u bašti i ukažu im sve prednosti zdravog prirodnog povrća.

Bašta je dostupna korisnicima tokom cele sezone, od maja do oktobra, a oni imaju na raspolaganju i sve alate i vodu za navodnjavanje, kao i informacije i savete stručnjaka. U skromnu cenu zakupa uključena je i mogućnost da zakupci učestvuju u internet zajednici i razmenjuju iskustva na forumu.
U. K.
Izvor: poljosvet.com

Оставите одговор