Nezaposlenost je budućnost. Naravno, nema razloga da se brinete ako živite na svom nezavisnom domaćinstvu

Nezaposlenost je budućnost. Naravno, nema razloga da se brinete ako živite na svom nezavisnom domaćinstvu.


     Svakog dana kada upalimo televizor ili radio ili pogledamo neke vesti na internetu, videćemo brdo oprečnih iformacija. Svaka nova vlada koja dođe iznosi statističke podatke o broju ne zaposlenih koji raste iz dana u dan. Ali isto tako svaka nova vlada obećava, počevši od pred izborne kampanje pa i u mandatu, da će biti novih radnih mesta, samo još nešto da urade. A onda se to nešto odugovlači i ponavlja do u nedogled.

Izvor fotografije: poslovni.hr
Izvor fotografije: poslovni.hr    A svako ko je bar malo pametan i prati razvoj događaja, i ,, sklapa kockice“ zaključuje da neće biti bolje i jednostavno ne može biti bolje. Zašto neće biti bolje?

Interes velikih sila, odnosno u ovom slučaju jedne sile, mi će mo je ovde imenovati kao h faktor, jeste da sve podčini i pokori pod svoj plašt. H faktor je osmislio MMF, ili tzv. ,,Svetski monetarni fond“ ili ,,Svetka banka“. To su sve imena za jednog i istog globalnog pljačkaša. H faktor ima svoje palnove koje na ovaj ili onaj način ostvaruje. On prvo dobro razmotri ko mu smeta u ostvarivanju svojih ciljeva. Onda uglavnom izazove rat, velika pustošenja, razaranja i sl. Da bi se na kraju pojavio kao ,,mirotvorac i spasilac“. Ako na nekoj teritoriji ne izazove rat, onda podigne svoju tešku mašineriju, u vidu plaćenika i jednomišljenika koji imaju zadatak da u jednoj državi polako i sistematski izazovu raspad ekonomije i privrede, koji je uvek praćen pljačkaškom privatizacijom. Kada H faktor učini ovakve ili slične gore pomenute stvari on navodno sve ,, diže iz pepela“. A kako to? Pa prosto. Sam H faktor je vlasnik od 97℅ celokupnog novca na planeti. I onda državama i teritorijama koje je lično on uništio obeća brz oporavak time što će im dati ,,pogodne“ kredite. E kada ti krediti dođu na naplatu onda H faktor opet stupa na scenu. Uglavnom ni jedna država nikada nije bila u stanju da H faktoru frati kredit. Onda H faktor, taj kredit refinansira, pa države zdažuje sve više i sve dublje. To je začarani krug koji vodi do potpunog kraha. A kada država uđe u taj začarani krug pozajmljivanja i ne vraćanja H faktoru, ona slabi i raspada se. Postaje ne sposobna da samaostalno postoji. Svo to vreme ona o svojim građanima nije u stanju da vodi brigu, sistematski, ekonomsko, kulturno, mentalno i sl. ih uništava i viče, da će biti bolje. Ovo sistematsko ubijanje građana se popularno zove tranzicija.

     Nije to sve. H faktor je godinama, da ne kažemo i vekovima posmatrao čovečanstvo i pratio njegove navike i potrebe. Da bi nekoga potpuno kontrolisao moraš da ga poznaješ do naj sitnijih detalja. H faktor na primer kaže da on misli da na palneti ima previše stanovnika. Većina tih stanovnika su beskorisne izjelice. Po njemu optimalan broj za ,,normalno“ funkcionisanje planete je jedna milijarda stanovnika. Prostom matematikom se da zaključiti da je negde oko sedam milijardi stanovnika višak. Šta sa njima. Da li ih deportovati na drugu planetu ili nešto drugo. Ipak nešto drugo! A to je, da po svaku cenu treba tih nekoliko milijardi uništiti, ratovima, katostrofama, bolestima iz laboratorije, otrovnom i modifikovanom hranom i sl.

     Postavlja se pitanje da li smo mi svesni da H faktor ovo želi da uradi i da već radi? Mala i ne znatna manjina je ovoga svesna ali većina na žalost nije. Ogromne količine novca je H faktor potrošio da nas zaglupi i da nas nauči da sami sebe uništavamo i da pri tome uživamo. Kao vuk u jagnjećoj koži H faktor se ušunjao u naše domove preko hrane i lekova, koji su naj blaže rečeno teški otrovi. Nama ovde nije za cilj da svaku njegovu laž i prevaru posebno obrazlažemo. Hoćemo i to ali ne sada.

   Želimo da Vas zainteresujemo da okrenete leđa ovom haosu koji nemilosrdno besni i ruši sve pred sobom. A da se okrenete Bogu, prirodi, sebi, bližnjimam prijateljima ili bolje reći pravim vrednostima i pravom životu. Naš savet se može svesti na dve reči a to je ,, NEZAVISNO DOMAĆINSTVO“! Pitate se da li jedno domaćinstvo u dvadeset prvom veku može biti potpuno nezavisno. M i koji za Vas pišemo i vodimo ovaj portal, okupili smo oko sebe nekoliko hiljada istomišnjenika. Svako od njih je uradio jednu ili više stvari da bi svoje domaćinstvo učinio što nezavisnijim. Dakle pred sobom imamo očigledne primere, koje ćemo sa Vama podeliti. Ovo nije poziv da ostavite svoj posao i odete u šumu. Nikako!. Ovo su saveti za one koji nemaju posao, a i za one koji imaju kako da dopune svoj budžet. Kako da vode zdrav život. Kako da antidepresive zamene radom u bašti, sakupljanjem lekovitog bilja ili nešto drugo. Biće obilje saveta.

523440_401268573259546_1736401140_n

     Nezavisno domaćinstvo se ne može stvoriti od jednom i preko noći. Ono iziskuje rad i trud. Prvo treba videti šta to nas čini zavisnima. Zavisimo od hrane, vode, garderobe, energenata (struja, voda, gas, nafta, ugalj, drvo…)……. Nastaviće se!

Autor: Malider

One thought on “Nezaposlenost je budućnost. Naravno, nema razloga da se brinete ako živite na svom nezavisnom domaćinstvu

  1. Kao da ste moje misli pretvorili u tekst 🙂 u potpunosti se slažem sa svime i idem ka tome. Super Vam je sajt kao i priče. Veoma edukativno i što je naj važnije korisno i upotrebljivo. Mogao bih do sutra da pišem. Da skratim priču…svidelo mi se sve i to baš baš…SVAKO DOBRO I PUNO USPEHA SVIMA KOJI IDU KA TOME DA NAPRAVE SVOJE NEZAVISNO DOMAĆINSTVO 🙂

Оставите одговор