EKOLOŠKA REVOLUCIJA

Povodom sve češćih napisa u novinama i sve ozbiljnijih upozorenja naučnika o sasvim izvesnoj propasti ljudske rase izazvane sopstvenim delanjem, kao  čovjek koji voli da gleda u budućnost sa optimizmom  ne mogu a da ne razmišljam o načinima kako da se propast ljudske rase  izazvana industrijskim zagadjenjem i globalnim otopljavanjem zapravo spreči.Jasno je svima da je  nemoguće ubijediti gramzive industrijalce da se svjesno odreknu svojih astronomskih zarada zaustavljajući svoja gigantska postrojenja.

Jednako tome nemoguće je ubijediti ljude da se liše svog standarda, da zaborave na  auta, avione ,  liftove, fenove za kosu , kosilice za travu, kuhinjeske miksere, tostere, deterdžent, klima uredjaje, sve ono što čini život lagodnijim.

Isto tako je jasno da ovim tempom čovječanstvo sebi kopa jamu, jer klima i atmosfera koju kreiramo odgovara samo najizdržljivijim  insektima-zglavkarima i mikroorganizmima.

Dakle, jasno je da će  teret  pasti na društvenu avantgardu koja će ovog puta biti prinudjena da izvrši globalnu , Ekološku Revoluciju.

Moja  pretpostavlka svakako da u ovom trenutku zvuči kao crna  slutnja ekscentričnog zabavljača, ali potsjećam vas da je flašica od 3 deci pitke vode   već dostigla cijenu i  benzina!

Prije 20 godina da vam je neko pokušao naplatiti vodu za piće, bili biste preneraženi.

A za dvadeset godina kupovaćemo vazduh!
Komprimovan, u bocama pod pritiskom.

Bogataši će imati cijevovod do svojih kuća iz kojih će se širiti planinski vazduh, a radnička klasa će biti srećna ako zaradjuje  dovoljo da im  porodica ima dovoljno vazduha da se ne podavi u atmosferi zagadjenoj drevnom željom da živimo lagodnije.

Znači , neminovno dolazi mračni, ali neophodni period diktature u kojoj će preki sud suditi za posječeno drvo, upotrebljen sprej ili naložen ugalj.

Valjda će se tada  osloboditi potencijali sakriveni u solarnoj energiji, energiji vode i vjetra, koja je svuda oko nas, ali naftni lobiji im uporno sprečavaju razvoj.
Ili Ekološka Diktatura, ili kraj civilizacije. Gašenje ljudskog roda,  oblika života koji je mnogo obećavao, ali ga je sopstveni  sebični, gramzivi i kratkovidi krakter doveo pred uništenje.

Napravite eksperiment, pokušejte da živite makar 24 sata a da ni malo ne zagadite okolinu. Vidjećete koliko je teško. Vidjećate da bez ozbiljne prinude nije moguće sprovesti spasenje.

Rambo Amadeus

Izvor:http://ramboamadeus.com/

Оставите одговор